La filla de l’espantall, de Maria Gripe

Si el temps s’atura quan lliges una bona història…

210 pàgines

La mare de Loel·la sempre està de viatge i ella, amb només dotze anys, ha d’encarregar-se dels seus dos germans petits amb qui viu a una cabana dels boscos. No sap res del seu pare perquè la mare gairebé li n’ha parlat. Quan baixa al poble tots li diuen Loel·la rinxolada i la tracten de boja. Per això ella prefereix la soledat de la natura i davant de casa ha plantat un espantall, Papà Pellerí, que manté els estranys allunyats. De tant en tant rep l’ajuda de la tia Adina i missatges i regals d’un veí que troba a les butxaques de Papà Pellerí.

Un dia Loel·la rep una carta: la seua mare ha trobat una feina a Amèrica i no podrà tornar a casa fins l’any que ve. Ho ha planejat tot per a què una amiga seua, la senyora Lundkvist,  es faça càrrec dels bessons mentre que ella viurà a un centre de menors a la ciutat. Durant aquest temps lluny del bosc Loel·la aprendrà a gaudir de la seua infància i a deixar-se cuidar i estimar. Tanmateix, un sentiment anirà creixent dins seu: l’enyorança per un pare a qui no ha conegut.

La història de Loel·la és un exemple de com evolucionem les persones. Les coses que ens passen, les decepcions i els anhels ens fan avançar en la vida per trobar allò que busquem. La filla de l’espantall és un clàssic que ha acompanyat des de fa un grapat d’anys, generacions de joves lectors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s